יום שישי, 3 במרץ 2017

איך למנוע פרקינסון ותזונה למניעת פרקינסון עם דר' קובי עזרא

איך למנוע פרקינסון - Parkinson's disease?, דר' קובי עזרא Ph.D מספר על תזונה למניעת פרקינסון.

מחלת פרקינסון היא הפרעה נוירולוגית מתקדמת אשר נגרמת ע"י התנוונות של תאים באיזור של המוח המייצר את הנוירוטרנסמיטר דופאמין (שליח כימי).

מחלת פרקינסון מאופיינת ע"י ירידה ואובדן בשליטה המוטורית, כגון: איטיות בתנועה, נוקשות, רעד ובעיות איזון כמו גם סימפטומים מסוג ללא-תנועה כולל עצירות, ירידה במצב הרוח, עייפות,  בעיות שינה וזיכרון.





טיפול קונבנציונלי יכול לטפל בתרופות אשר מיועדות בעיקר בהגברת פעילות הדופמין.

הדופמין נוצרת בגוף מחומצות האמינו שהן אבני הבניין של חלבונים, דיאטה יכולה לשחק תפקיד מרכזי בהבטחה של החומרים מזינים הנכונים שיהיו זמינים בכדי לתמוך ביכולת של הגוף לייצר דופמין. ניטוב מצב תזונתי וטיפול נלווה למצבים, כגון: עצירות, דיכאון, עייפות, נדודי שינה הוא גם נחוץ ויכול להועיל באמצעות דיאטה.

גורמי מפתח תזונתיים כוללים הפחתת עומס מרעילים, צמצום של רמות ההומוציסטאין עם השילוב של חומצה פולית, ויטמינים B12 ו- B6, אבץ תלת-מתיל גליצין (TMG) והגדלת רמות אומגה 3 ושומנים חיוניים, ויטמין D ומגנזיום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה