יום שלישי, 28 במרץ 2017

בריאות נפשית ודיאטה ים תיכונית, חשיבות לבריאות הלב והמוח

דר' קובי עזרא Ph.D דן בקצרה על בריאות נפשית ודיאטה ים תיכונית, חשיבות התזונה לבריאות הלב והמוח. http://diet2all.net מחקר משבע מדינות שנערך בשנות השישים הראה כי אוכלוסיות באזור הים התיכון חוו תמותה נמוכה יותר של מחלות לב וכלי דם (CVD) כתוצאה מהרגלי תזונה שונים. מחקרים תצפיתיים מאוחרים יותר אישרו את היתרונות של דבקות בתבנית תזונה ים-תיכונית על גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.



תזונה ים תיכונית משתנות וכוללת לפחות שניים מהרכיבים הבאים:

1. יחס שומן חד בלתי רווי / רווי,

2. צריכת יין אדום נמוכה עד בינונית,

3. צריכה גבוהה של קטניות,

4. צריכה גבוהה של דגנים ודגנים,

5. צריכה גבוהה של פירות וירקות,

6. צריכה נמוכה של בשר ומוצרי בשר וצריכת דגים מוגברת,

7. חלב ומוצרי חלב.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה